A horgásztó

Budapesttől 20 percre, az M7-es Tárnoki lehajtójánál található természetvédelmi környezetben elhelyezkedő tavunk.

 

TELEPÍTÉS 2 HETENKÉNT!!

 

 

Az alábbiakban szeretnénk Önt megismertetni egyesületünk történetével:

A tó a hatvanas években folytatott tőzegbányászat következtében alakult ki. Medrét elsősorban csapadék és talajvíz töltötte fel, a későbbiekben néhány forrás is előtört, és biztosítja a vízutánpótlást.

A tőzegtermelés megszűnte után a horgászatot és a természetet szerető emberek a Lenin MGTSZ, illetve a Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár dolgozói 1970-ben megalakították a GYAPJÚFONÓ – TÁRNOK HORGÁSZ EGYESÜLETET.

Az egyesület első elnöke Somogyi László lett, titkára Faragó Béla.

Az egyesülethez később – 1973-ban – csatlakozott a Magyar Távirati Iroda is.

Az egyesület negyven éve alatt fokozatosan bővült, fejlődött, mára kiegyensúlyozott gazdálkodású, stabil alapokon álló, tervszerű halgazdálkodást folytató egyesületté fejlődött.

Tagságunk továbbra is a horgászatot kedvelő, természetszerető emberekből tevődik össze, és szívügyének tekinti a tó gondozását, megőrzését.

Szívesen látunk minden vendéget, aki szereti a horgászatot, és betartja előírásainkat. Korlátozott mértékben lehetőség van új tagok felvételére. Ennek feltételeiről egyesületünknél tájékozódhat.

A tó megközelítése:

A tó Tárnok üdülőtelepe mellett fekszik az M7 autópálya közvetlen közelében. Az M7 autópályán mindkét irányból a Tárnoki lehajtónál kell lehajtani, majd Sóskút irányába közlekedni. A sóskúti körforgalomnál az első kihajtón jobbra Tárnok irányába, majd az M7 –es alatt áthaladva kb. 100 m után tábla jelzi a lehajtást jobbra a tóhoz.

Érd felől a sóskúti úton kell haladni, majd az M7 autópálya előtt kb. 100 m-re, balra a tábla szerint, Sóskút felől a körforgalomból Érd felé kihajtva az autópálya alatt áthaladva mintegy 100 m után jobbra a tábla jelzése szerint.
 


Vezetőségünk

Kiss Gábor Kálmán      elnök

Gyurcsák Ferenc          alelnök

Héjas József                tógazda

Bársony Csaba            gazdasági felelős

Kovács Zsolt                titkár

 

Kapcsolat:

   info@tarnokvolgye.hu