Tisztelt Horgászok!

 

Örömmel tájékoztatjuk tisztelt tagságunkat és vendég horgászainkat, hogy már egyesületünknél is lehetőség van a horgászkártya kiváltására. Erre elsősorban hétvégeken nyílik lehetőség, de a pontos időpont érdekében szíveskedjenek telefonon egyztetni Borsós Lajos halőrrel a  +36 30 460-01-31-es telefonszámon.  

 

Mint ismeretes 2019. január 1–től kötelező lesz a horgászkártyát kiváltani, mely a 2019-es horgászengedély kiváltásának előfeltétele leszKérjük az egyesületi tagokat, hogy még ebben az évben, legkésőbb 2018. december 31-ig, intézzék el a lent ismertetett lehetőségek felhasználásával a horgászkártya kiváltását, mert a horgászengedély 2019. évi kiváltásának feltétele lesz, hogy az adott horgász rendelkezzen érvényes horgászkártyával. A 2019. évi szokásos tagdíj befizetés, területi jegy és horgászengedély kiváltása során horgászkártya igénylést így nem áll módunkban végezni. Tapasztalataink szerint a horgászkártya igénylés utáni kézhezvétele több hónapot vesz igénybe. Maga a horgászkártya egy bankkártya méretű, QR-kóddal ellátott plasztik kártya lesz. Mindkét kiváltási esetben a horgászkártyát egy központi helyen gyártják le és postai úton kerül megküldésre az adott horgász részére. A MOHOSZ ígérete szerint a legyártás átfutási ideje a közeljövőben jelentősen le fog csökkenni. 

 

A horgászkártya ára 1732 ft + áfa, azaz 2200 forint lesz. Az érvényessége a horgászkártya kiváltásától számított 5. naptári év január 31. napjáig tart majd.

regisztráció maga nagyjából 15 percet vesz igénybe. A horgászkártya a kék horgászengedélyt váltja ki. A fogási napló marad a régiben, azt egyelőre nem váltja ki a horgászkártya, nem került bevezetésre digitális fogási napló.

A Horgászkártya kiváltására két lehetőség van: 

1., Interneten keresztül

A horgász önmaga, interneten keresztül is kiválthatja a horgászkártyát a www.horgaszjegy.hu oldalon keresztül. Ehhez internet hozzáférés, email cím, az adóigazolvány beolvasott képe és bankkártyás fizetési lehetőség szükséges.

2., Horgászkártya kiváltása személyesen a Tárnokvölgye Horgászegyesületnél  (offline)

Aki nem rendelkezik számítógéppel, vagy más internetezésre alkalmas platformmal, esetleg nincs megfelelő informatikai tudása, vagy segítsége hozzá, a horgászkártya kiváltása személyesen is lehetséges. Ez esetben a fizetés csekkes befizetéssel történik. 

 

Tárnok, 2018. november 21.

Tárnokvölgye Horgászegyesület

vezetősége