Tájékoztatjuk tisztelt Tagságunkat, hogy a Tárnokvölgye Horgászegyesület vezetősége a 2018. december 29.-i vezetőségi ülésén az alábbi döntéseket, határozatokat hozta

 

1., 2019. január 1-től közegészségügyi és járványügyi szempontokat is figyelembe véve háziállatok tartása, etetése a Tárnokvölgye Horgászegyesület kezelésében lévő tó körül TILOS! Ez a rendelkezés valamennyi tagunkra vonatkozik.

A határozatot a vezetőség tagjai egyhangúan megszavazták.

2., A 2017. december 28.-i korábbi vezetőségi határozat értelmében a társadalmi munka pénzbeli megváltása 8.000 Ft-ról 12.000 Ft-ra növekedik. Ez a rendelkezés a 2019. évi befizetéskor lép hatályba a 2018-as év társadalmi munka vizsgálata során.

A határozatot a vezetőség tagjai továbbra is egyhangúan támogatóan megszavazták.

3., A 2019 évre tervezett befizetési időpontok: 2019. február 2., 2019. február 23., 2019. március 30. Helyszín tanyaháza 8-16 óra között. A befizetéshez időpontot szükséges foglalni személyesen vagy telefonon a halőrnél ( +36 (30) 460-01-31). A befizetéshez szükséges a horgászkártya, vagy a horgászkártya regisztrációját igazoló olyan dokumentum, amely tartalmazza a későbbi időpontban legyártandó horgászkártya számát. E nélkül az információ nélkül állami jegy kiadása nem lehetséges, tekintettel arra, hogy a fogási naplóra és az informatikai rendszerbe is fel kell vezetni az adott horgász horgászkártyájának számát. A gyermek horgászokra vonatkozó rendelkezések változása miatt a gyermek horgászoknak is kell horgászkártya regisztráció, de részükre a tényleges horgászkártya nem kerül legyártásra. A gyermekekre vonatkozó horgászkártya regisztráció díjmentes. A befizetéskor szükséges a gyermek horgász vonatkozásában is a horgászkártya regisztráció során kapott horgászkártya szám.  

Az éves rendes közgyűlés tervezett időpontja 2019. február 10. 9 óra. Helyszín véglegesítése folyamatban van.  

A határozatot a vezetőség tagjai egyhangúan megszavazták.

4., A 2018-ra kiadott területi jegyek 2019. február 2-ig, az első befizetés időpontjáig érvényesek, így a tagságunknak lehetősége van a folyamatos horgászatra. 2019 január 1.-február 2. közötti horgászat esetében a fogási naplóba az utolsó egyesületi beírásnál egy piros vonalat kell húzni, és ráírni „2019”. E vonal után szükséges beírni az elvitelre szánt halakat, melyeket a 2019-ben kiváltott új fogási naplóba át kell vezetni. Az így megfogott és elvitelre szánt hal már a 2019-es kvótába számít bele. A horgászattal töltött napot ezen időszakban is jelölni kell X-el a „következő év január” rovatban, melyet szintén át kell vezetni a 2019-ben kiváltott új fogási naplóba.

A határozatot a vezetőség tagjai egyhangúan megszavazták.

5., A vezetőség a mai napon úgy határozott, hogy a Tárnokvölgye Horgászegyesület rendes felnőtt tagsását a 2018-as tagsági adatok figyelembe vételével 2019-től 220 fővel maximalizálja. A pártolói tagság 25 fővel került maximalizálva. A pártolói tagság 1 évre szól az adott év január elsejétől december 31-ig. Év végén a tagság azonnal, automatikusan megszűnik. A következő évre vonatkozó pártolói tagságot írásban kell kérelmezni, amit a vezetőség bírál el. Ugyan így írásban kell az pártolói tagságot létesíteni szándékozó új horgásznak a felvételt kérelmezni, amit szintén a vezetőség bírál el. A végleges döntéseket az utolsó befizetést követően hozza meg a vezetőség, ismerve a rendes tagság és a pártolói tagság létszámának változását.

Azonnali rendes tagsági felvétel nem lehetséges. Legalább 1 évet kell pártolói tagsági viszonyban eltölteni egy adott horgásznak, ezután kérelmezheti írásban a pártoló tag rendes taggá átminősítését, mely kérelmet a vezetőség bírál el. Pozitív elbírálás esetén a rendes taggá váláskor a pártolói tagnak egyszeri 70.000 Ft. halasítási költséget kell megfizetni. Ezután választhat a számára megfelelő területi jegy típusok közül. (egész, kedvezményes/nyugdíjas (65 év felett váltható), sporthorgász)

Ifi horgászból 18. életévet betöltést követően a felnőtt horgásszá válás egyszeri halasítási díj nélkül azonnali rendes tagfelvétellel akkor lehetséges, ha az ifi horgász a 18 életéve betöltését megelőző 3 egymást követő évben ifi horgászként az egyesületünk tagja volt. Minden más esetben a pártolói tagság kiváltásának rendelkezésit kell alkalmazni az ifi horgászból felnőtt horgásszá váláskor.    

A határozatot a vezetőség tagjai egyhangúan megszavazták.

 

6., A vezetőség a mai napon úgy határozott, hogy a pártolói tagsági díj és éves területi engedélyének összegét az eddigi 65.000 Ft-ról 75.000 Ft.-ra emeli 2019-től.

A határozatot a vezetőség tagjai egyhangúan megszavazták.

 

7., A vezetőség a mai napon úgy határozott, hogy a gyermek tagsági díj és éves területi engedélyének összegét az eddigi 4.000 Ft.-ról 5.000 Ft.-ra emeli 2019-ben. Egyben a területi engedély birtokában elvihető 5 db. nemes halat 4 db. nemes halra mérsékli. 

A határozatot a vezetőség tagjai egyhangúan megszavazták.

 

8., A vezetőség a mai napon úgy határozott, hogy az ifi horgász által egy évben elvihető ragadozó hal mennyiségét 8 db.-ról 5 db.-ra mérsékli azzal a megkötéssel, hogy az fajtánként maximum 2 db. lehet. 

A határozatot a vezetőség tagjai egyhangúan megszavazták.

 

Kelt: Tárnok, 2018. december 31.

 

Tárokvölgye Horgászegyesület