HORGÁSZÁSI IDŐ

Horgászni egész évben lehet a jégmentes időszakban. Lékhorgászat tilos.

Napi horgászási idő az egyes hónapokban változó:

január, február, november, december: 7.00 - 16.00 /kizárólag szombaton és vasárnap/

március, október: 7.00 - 18.00

április, szeptember: 7.00 - 19.00

május, június, július, augusztus: 6.00 - 19.00

 

1) Az egyesület kezelésében lévő vízterületen csak érvényes igazolvány (állami horgászjegy és fogási napló) birtokában ideiglenes tagdíj ellenében szabad horgászni.

Ideiglenes tagsági jegyet a halőrnél lehet megváltani. Megváltásakor érvényes igazolványt a halőrnél a horgászat időtartamára letétbe kell helyezni.

2) Egyesületünk vízterületén az országos fajlagos horgászati tilalmak érvényesek, kivétel a ponty. Csukára a telepítést követően két hét / 14 nap / horgászati tilalom érvényes. Compó és aranykárász elvitele tilos.

3) MÉRETKORLÁTOZÁSOK (alsó mérethatár, ami felett elvihető a hal):

·         Ponty: 30-55 cm. (55 cm-nél nagyobb ponty védett halnak számít)

·         Amur, csuka: 40-70 cm (70 cm-nél nagyobb amur és csuka védett halnak számít)

·         Süllő: 30 cm

·         Balin: 40 cm

·         Harcsa: 60 cm (tilalmi időszakban legalább 100 cm-es méret fogható)

Horgászni a felnőtt horgásznak egyszerre kettő bottal lehetséges, botonként maximum kettő horoggal. Ifjúsági és gyermek horgászok egy bottal, azon maximum két horoggal horgászhatnak. Süllő fogása esetén a méretet elérő halat meg kell tartani. Csere céljából szigorúan tilos visszadobni.

4) Horgászni kizárólag partról a tó körül lehet, a padokkal megjelölt horgászhelyeken a tó keleti és nyugati oldalán. A halőrház előtti terület csak külön vezetőségi engedéllyel horgászható. A halőrök helyén kizárólag akkor lehet horgászni, ha a halőr nem horgászik, ekkor is csak olyan módon, hogy a keleti part első horgászhelyén horgászót ne zavarja. A déli parton, továbbá a be és kifolyó árkokban mindenféle horgászat tilos. A tó déli részén található kistó kíméleti területnek számít, azon horgászni tilos! Kizárólag csalihal fogható 1 x 1 m-es hálóval. A nádasba bemenni tilos! A horgászhelyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Foglalt, vagy jelölt hely nincs.

5) Horgászat során felhasználható etetőanyag mennyisége 1kg/24óra. A megmaradt etetőanyagot szigorúan tilos a tóba önteni. Etetni csak bedobással, csúzli, vagy etetőrakéta használatával lehet. Mindenféle behordás (pl. csónak, etetőhajó, stb.) tilos.

6) A kis tóban kizárólag a parkoló felöli oldalon szabad horgászni, egy bottal, úszós készséggel.

7) A keleti oldalon lévő első három horgászhely mozgássérülteknek lett fenntartva! Horgászat a padokról mindenkinek engedélyezett, abban az esetben, ha mindhárom pad foglalt, a mozgássérült kérésre átadni kötelező!

8) Az 55cm-es méretet meghaladó méretű pontyot és 70 cm-es méretet meghaladó amurt elvinni tilos. A halat mérlegelés, esetleges fényképezés után azonnal vissza kell engedni. Busát mérettől függetlenül el lehet vinni, ha meghaladja a 4 kg-ot több egyéb hal már nem fogható.

9) Naponta fogható halfajok és mennyiségek:

· Felnőtt horgász naponta 2 db békés nemes halat, és 1 db ragadozó nemes halat valamint 4 kg egyéb halat foghat

· Felnőtt horgász 24 órás jeggyel 4 db békés nemes halat, és 2 db ragadozó nemes halat valamint 8 kg egyéb halat foghat

· Felnőtt horgász fél jeggyel 1 db békés vagy 1 db ragadozó halat és 2 kg egyéb halat foghat

· Ifjúsági horgász 1 db békés vagy 1 db ragadozó halat valamint 2 kg egyéb halat foghat.

 · Gyermek horgász 2 kg egyéb halat foghat. Ha békés vagy ragadozó halat kíván elvinni, ifjúsági jegyet szükséges váltania.

10) Az ideiglenes tagdíj felnőttek részére 4.000 Ft, a felnőtt éjszakai ideiglenes tagdíj 5.000 Ft., 24 órás ideiglenes tagdíj 9.500 Ft. 24 órás napijegyet csak az éjszakai horgászati napokon lehet váltani. A fél jegy 2.700 Ft, ami az aktuális napi horgászidő teljes időtartamára szól. Ifjúsági horgászok napi tagdíja 2.000 Ft, éjszakai napi tagdíj 2.500 Ft, gyermek napi tagdíj 1.000 Ft. Sporthorgász jegy 2.000 Ft., amelynek váltása esetén hal megtartására nincsen lehetőség.

Horgászni a fent részletezett havi időbeosztás szerint lehet, úgy hogy a befejezés idejére a horgász a halőrháznál köteles kiérkezni. A horgászat befejezését a horgászati idő lejárta előtt 15 perccel kolomp jelzi.

Éjszakai horgászatra vendéghorgászoknak április 1. és szeptember 30. között minden héten biztosítunk lehetőséget. Éjszakai horgászathoz a jegyváltás kizárólag 17.00 és 20.00. óra között lehetséges. Az éjszakai horgászat pénteken, szombaton és ünnepnap előtti napokon 18.00-tól másnap reggel 06.00-ig tart. Éjszaka minden horgász köteles a horgászhelyét jól láthatóan megvilágítani. Éjszaka sporthorgász jegy váltására nincsen lehetőség.

11) A horgászat során fogott nemes hal(ak) súlyát és a hal méretét cm-ben a fogást követően azonnal jegyezni kell a napijegy hátsó oldalán található táblázatba. Beírás előtt a horgászatot nem szabad folytatni.

12) Horgászat befejezése csak a teljes horgászfelszerelés horgászhelyről való eltávolítása, halőrháznál, parkolóban való elhelyezése után lehetséges.

 13) A fogott hal, felszerelés illetve csomagtartó felszólításra történő bemutatása a halőrnek, társadalmi halőrnek kötelező! Megtagadása esetén eljárás kezdeményezendő!

14) Távozáskor a horgászhelyet tiszta, rendezett állapotban kell hátrahagyni, a kifogott halat a halőrnek felszólítás nélkül be kell mutatni. Ellenőrzéskor a horgászatra jogosító okmányokat, illetve a fogott halat a halőröknek, társadalmi halőrnek vonakodás nélkül be kell mutatni.

15)  Parkolni csak a kijelölt parkolóban szabad. Gépkocsival, motorkerékpárral a tóparton tilos közlekedni.

16)  Sátorozni, tüzet rakni csak a kijelölt helyen szabad. Lakósátor állításához a vezetőség engedélye szükséges.

17) Gyermekek csak nagykorú felügyelete mellett tartózkodhatnak a tó körül.

Tisztelt Vendéghorgászok! A szabályok betartását az egyesület halőrei szigorúan ellenőrzik. Aki nem tartja be az előírásokat a halőr figyelmezteti, végső soron a horgászatból kizárja. A kizárt horgász a továbbiakban nem horgászhat a tavon és a jövőben nem kaphat ideiglenes engedélyt.

Tárnok 2018. február 15.                                                                             

                                                                                                                       VEZETŐSÉG